tekstschrijver van websiteteksten | blogs | artikelen | nieuws | social

Zooo… Dat is even een eyeopener voor me. In ongeveer 30 jaar ben ik 30 kilo aangekomen. Ik had het nog nooit uitgerekend. Mijn hemel.

Nu was ik ontzettend sportief in mijn jeugd. Ik was iedere dag óf aan het badmintonnen óf aan het werken aan mijn conditie. Dus ja, aan mijn lijf zat ook echt geen grammetje vet. Ik was een en al spier. Dat zie je wel op deze foto. Ik was hier ongeveer 16 jaar.

En nu op mijn 46ste denk ik weleens dat het andersom is… Meer vet dan spier. Dat is niet zo, maar gevoelsmatig komt het een eind in de buurt, volgens mij.

De eerste enorme eyeopener had ik vrijdag al gehad trouwens. Ik zag mezelf in de weerspiegeling van een ruit in de sauna. Ik moest 2 keer kijken… Op dat moment heb ik besloten dat er IETS moet gebeuren. Definitely. Geen struisvogelpolitiek meer, maar actie!

De combi van mijn bourgondische levensstijl, mijn zittend beroep, de overgang die me parten speelt en het niet méér bewegen dan 5 kilometer in de vorm van wandelen per dag (dat is voor mij dus niet voldoende, blijkt), dwingt me tot een bekentenis…

Met pijn in mijn hart ga ik vanaf donderdag 15 juli weer fitnessen bij Vita Allegra Wellness Center in Vlodrop. Dat vind ik totaal niet leuk om te doen, maar het besef dat dit me wél brengt naar een gezonder gewicht en fitter lijf, geeft me dat laatste zetje.

Natuurlijk kan ik ook alle lekkere dingen (wat valt daaronder: helemaal niets) laten staan. Dat wil ik niet. En ja, ik zal hoe dan ook wel wat op mijn eetpatroon moeten gaan letten, that’s for sure, maar ik wil vooral genieten van het leven, want het duurt maar even. Maar dan wel sportiever en dus wat slanker én gezonder.

Ik blijf de shake van Herbalife iedere dag nemen ’s morgens. Lekker met veel fruit erin. Daarnaast drink ik minimaal 2 liter water per dag. Met het dagelijks kilometers wandelen ga ik zeker ook door. En dan 2 of 3 keer per week op – mijn favo apparaat – de crosstrainer.

Dan moet het wel goedkomen, toch?

Meer blogs van en over mij lezen? Bekijk ze hier.

PuntKomma
Meer klanten door goede en lekker lezende teksten? Ik help je graag verder