tekstschrijver van websiteteksten | blogs | artikelen | nieuws | social

Meneer Bolt voelt een beetje als ‘ons’ huisdier… De egel die iedere avond na het invallen van de schemering uit z’n heimelijke holletje komt.

Die grijze gozer heeft smaak, als het om huisvesting gaat tenminste. Een prachtige plek heeft hij uitgekozen. Helemaal in het uiterste puntje van onze tuin. Achter een haagje dat weer half achter onze BBQ schuilgaat.

Net zich uitgerekt na zijn dutje (zeg maar gerust: dut) en nu klaar om fris en fruitig uit eten te gaan. Schuchter tippelt hij langs de muur. Stopt. Kijkt. Hij heeft me allang gezien natuurlijk. Hem ontgaat helemaal niets. Ik ben net een standbeeld, durf niet eens adem te halen. En weer doorrrrr…

Rennen kan hij als de beste, blijkt steeds weer. Met z’n lange poten (ja, écht!), maakt hij zich vliegensvlug uit de voeten. Hij doet me denken aan Usain Bolt, vandaar zijn naam. Ik ben in zijn zwarte kraalogen een bedreiging, dat is meer dan duidelijk. Of hij spitst zich gewoon zo op zijn avondmaal (of noem je het dan ontbijt?).

Wie zal het zeggen. Roets… Foetsie… De jacht op lekkere hapjes is open. Mmm… Alhoewel… ikzelf moet er niet aan denken dat ik tussen mijn tanden kevers hoor kraken of op mijn tong rupsen voel glibberen. YAKKIE!

Dolgraag zou ik zijn egelgezicht wel eens willen zien als hij terugkomt. Zijn buikje rond. Moe maar voldaan. Huh, wat is dat voor een wit, rond ding? Dat stond er net nog niet. Klopt. Heb ik neergezet, een schoteltje met water. Want: hij moet wel goed drinken natuurlijk.

Ik dacht melk te geven, maar gelukkig bracht Google uitkomst, voordat ons schattig stekeldier aan de schijt en uiteindelijk uitgedroogd zou raken. Hadden we bijna binnenkort een egeluitvaart. Dat hebben Google en ik toch maar mooi voorkomen.

Terwijl meneer Bolt zich volpropt ergens verderop, blijf ik propvol achter. Met vragen. Waar gaat hij naartoe? Is het wel veilig? Kijkt hij goed uit met oversteken? Hoe laat komt hij thuis?

Hmm… Het hebben van een huisdier brengt wel zorgen met zich mee. Misschien dat ik vannacht maar wakker blijf, totdat ie terug is… 😉

Heb je een vraag over deze blog of onze Usain Bolt? Of misschien over bloggen in het algemeen? Neem dan meteen contact met mij op.

PuntKomma
Meer klanten door goede en lekker lezende teksten? Ik help je graag verder