tekstschrijver van websiteteksten | blogs | artikelen | nieuws | social

En ik zag het niet bij onze zoon Bram.

Ik ben groot fan van Oranje. ⚽ Al vanaf 1988 kijk ik elke wedstrijd. Op de bank. Grote vreugde heb ik ervaren. Maar ik ben ook megaveel teleurgesteld in het spel of het resultaat. Of beide. Inmiddels heb ik 46 op de teller staan en alhoewel ik het écht niet leuk vind dat ze uitgeschakeld zijn, doet het me veel minder dan zo’n 25 jaar geleden.

Helaas herinnerde ik het me niet meer zo dat ik er vroeger buikpijn van had als ze uit het toernooi geknikkerd waren. Tot gisteravond. Bram, onze zoon, kwam van zijn werk bij Jan Linders en had alleen het radioverslag gehoord. Ik zei een beetje lacherig: “Och, wat een drama van een wedstrijd. Je hebt helemaal niets gemist. Onze leeuwen 🦁 deden hun naam geen eer aan en ze verdienden het al helemaal niet om te winnen. Terecht verlies dus. Tjonge.”

Just in case – die case was gisteren – had ik een tijd geleden een paar verse maaltijden van Hello Fresh ingevroren. Eentje was curry met rijst en die moest het eerste op. Dus ja, toen de bestelling van Bram kwam, doe maar nasi, dacht ik: nee, doe maar curry met rijst dus. Tja…

Hij liep naar de keuken om te kijken wat op hem stond te wachten in de magnetron. Op een toon die ik al jaren niet meer gehoord heb: “O nee, ik had je toch gezegd dat ik nasi wilde.” Overdreven zuchtend droop hij af.

Uiteindelijk heeft hij het toch gegeten. Want: honger. Dan eet je alles.

Na mijn charmeoffensief, kwam de aap uit de korte mouw. “Ik heb zo’n rotdag (understatement), omdat Oranje is uitgeschakeld. Kom je thuis, denk je lekker te eten en dan dit…”

O. Die zag ik niet aankomen. Meteen was ik weer terug in 1992 bij de verloren halve finale op het WK en op het EK in 1996 waar ‘we’ na de kwartfinale al naar huis konden. Zo waren er ontelbare momenten dat ik me 😒😡👿💩💀🙈❌💔😓😲 voelde. Ik snapte Bram helemaal. En dus ging ik snel in de troostmodus. Niet dat het veel hielp.

Maar je kunt niet meer dan je best doen… Toch?

Lees meer blogs van mijn hand en leer mij beter kennen!

PuntKomma
Meer klanten door goede en lekker lezende teksten? Ik help je graag verder